Veel gestelde vragen

Garantie

Hoe lang krijg ik garantie?

Wij geven 1 jaar fabrieksgarantie op het montuur (breuk, beschadiging door fabricagefouten) en 1 jaar op coating (loslating) van de glazen. Er is geen garantie op gebruikerskrassen. Op randloze monturen (glasbrillen) is geen garantie op glasbreuk.

Is er iets te doen aan krassen op mijn glas?

Nee, het is niet mogelijk om krassen weg te poetsen of te polijsten.

Hoe voorkomt u krassen:

  • Gebruik altijd een zachte, schone brillendoek (zoals meegeleverd bij uw bril) of een schone theedoek.
  • Gebruik geen trui of ander kledingstuk om de bril te poetsen.
  • Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen of van vochtige brillendoekjes die te koop zijn. deze vezeldoekjes kunnen harde vezels bevatten die krasjes kunnen veroorzaken in de ontspiegeling.
  • Gebruik ook nooit zeepachtige producten waar citroen in verwerkt is (Dubro bijvoorbeeld) Citroen is een zuur en kan hele fijne krasjes “verder uitbijten”.
  • Ook door het warme/hete afwaswater halen is funest voor de glazen en de ontspiegelingen.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

  1. Kies een mooi montuur uit onze collectie.
  2. Neem uw bril of recept mee, of laat uw ogen bij ons gratis opmeten.
  3. 14 dagen later ligt de bril voor u klaar.
  4. U kunt deze ophalen en direct af laten stellen.

Welke soorten glazen heeft Eyelove Veenendaal

Wij hebben alleen kunststof glazen in ons assortiment, altijd voorzien van een ontspiegeling en een kraswerende laag bij blanke glazen.
Vanaf sterkte 3.00 worden onze glazen ook (gratis) dunner geslepen.

Bij sommige sterktes is het mogelijk om de glazen (alleen blank glas) extra dun te laten slijpen voor een meerprijs van €19 per bril.

Voor deze mogelijkheid verwijzen wij u naar de winkel. Het computersysteem zal per order aangeven of deze optie beschikbaar is. Dit is afhankelijk van uw sterktes in combinatie met het gewenste montuur.
Deze optie komt alleen in beeld als uw glazen door deze optie daadwerkelijk een dunner resultaat geven.

Enkelvoudige glazen

U kunt een enkelvoudige bril bestellen voor veraf óf dichtbij. Dit kan in een + sterkte en in een – min sterkte zijn. Het is een fabel dat – sterkte alleen voor veraf is en + sterkte alleen voor dichtbij. Het is beide mogelijk.

Mulitifocale glazen

Wij hebben een standaard multifocaal glas in ons assortiment wat aan alle eisen voldoet en voor de complete prijs van € 99,- ook voorzien is van een ontspiegeling en een kraswerende laag.  Vanaf  sterkte 3.00 worden onze glazen ook (gratis) dunner geslepen, brekingsindex 1.6 .

We hebben een glas met een goed leesgedeelte en weinig vertekening  in onze multifocale glazen. Wij kennen geen gradaties in deze brillenglazen

Verkopen jullie ook zonnebrillen?

Iedere bril is ook als zonnebril op sterkte verkrijgbaar voor dezelfde prijs met bruin, grijs of groen glas, 85% gekleurd. Het zonneglas wordt niet geleverd met ontspiegeling. In de winkel zijn voorbeelden van zonneglas aanwezig. Er zit een UV400 bescherming op.

En wilt u zonneglazen zonder sterkte? Dat kunnen we natuurlijk ook bestellen! Zoek een leuk montuur uit en kies de kleur van uw glazen, binnen 2 weken kan de bril opgehaald worden en wordt deze bij u afgesteld.

Meekleurende glazen

Wij hebben meekleurende glazen in ons assortiment.  Voor een meerprijs van € 19 per bril kunt u kiezen uit meekleurende glazen in bruin of grijs. Meekleurende glazen hebben een beginkleur van 15%, onder de meest ideale omstandigheden zullen ze opkleuren naar 75%.

De meest ideale omstandigheden zijn: koud weer en veel zon intensiteit UV. Hij kleurt fantastisch op tijdens de wintersport en op een koude zonnige dag. Meekleurende glazen kleuren slecht op als deze in de auto gedragen worden of bij warm bewolkt weer.